STUDIO BEAM lighting for the Facebook offices in Tel Aviv.

STUDIO BEAM lighting for the Facebook offices in Tel Aviv.

📅10 settembre 2015, 16:20

The new Facebook office complex in Tel Aviv is spread over four floors of total of 3300 square meters, planned and designed by Setter architects- one of the leading architectural firms in Israel.

facebook-offices--lighting-by-studio-beam
Facebook offices in Tel Aviv comprise of open flowing spaces that provide the creative necessary “hip” inspiring atmosphere which is achieved by creating a combination of open and transparent office spaces designed with natural materials – wood, steel, Iron, natural colored textiles, organic plant walls, graffiti and multi – colored arabesques.
facebook-offices--lighting-by-studio-beam
The prominent social interaction atmosphere that is so identified with Facebook – is reflected in the huge industrial flavored office space that combines workstations with fun, play, recreation and lounge areas, and in its center heart – an open kitchen inviting office team interaction over a luxurious lunch break.

facebook-offices--lighting-by-studio-beam
Studio Beam’s collaboration with the design team of Setter Architects in designing lighting pendants for Facebook offices project was characterized by requested industrial iron rustic flavored lighting that will blend in the wide open space.

We designed the “Ocean mariner” lighting pendants, inspired by rough rusty fishing ports lanterns ,boats and deep fishing cages,  lighted by decorative LED bulbs , bringing into the office the winter sea breeze of the nearby old fishing marine port of Tel Aviv.

For The main spaces – we designed the “Tracking Tube” pendant – elongated cylindrical T5 iron pendants with a rustic finish, hanging from the tall ceiling by rustic iron chains, paving the roots from central socializing areas – to the more colorful and intimate corners and offices.
facebook-offices--lighting-by-studio-beam

Architects – Michael  Setter Architects
Senior Designer – Shirli Zamir
Custom Lighting- by Studio Beam
Photos- Itay Sikolski


 

Share this article: