MOLECURE PHARMACY Taichung, Taiwan.

MOLECURE PHARMACY Taichung, Taiwan.

📅18 maggio 2018, 15:11
TESTO ITALIANO

The owner of this project is a post 80s from a pharmacy family, as the third generation, he hopes to subvert the traditional image of pharmacy and melt it into the diversified modern environment.

Just like MOLECURE is split and reorganized from words “Molecule” and “Cure”, while approaching to the design, we returns to the original purpose of pharmacy, extracting molecule from nature to synthesize healing drugs.
Waterfrom Design progetto farmacia Molecure

Therefore the idea of building a space which is named “green in the lab”,  combining the seemingly conflicting qualities of “primitive” with “technology”, just like new compounds formed due to molecular bombardment. Ways of molecular aggregation varies from triangular to polygonal, spherical to cones, and the change on its shape due to different ways of aggregation could be amazing.

The Taiwanese based Waterfrom Design extracted the two characteristics of molecule “connectivity” and “aggregation” into the design. For example, using cement to stick cobblestones on the two towering walls on the left and right side, whose rough texture gives people a sense of being real.

Waterfrom Design progetto farmacia Molecure
The metal, lightweight glass and transparent acrylics are crisscrossing, and straight lines are adopted to build the display racks which is in longitude-and-latitude shape; just as repeated expanding of the molecule, with drugs put on them, the display racks seem to disappear from the space, while the colorful drugs act as paintings to color the walls. Hence the space is  floating with breathtaking abstract art atmosphere. The one-way traditional pharmacy counter service is avoided here.
Waterfrom Design progetto farmacia MolecureThe core of the space is a laboratory table, where pharmacists interacts with customers. Together with the open dispensing area, and iPad embedded consulting service system, interactive information aggregation function and innovative customer experience are created.

The laboratory table which is stacked with solid wood, original cortex of a trunk over a hundred year is taken as the base of the table, together with the hanging green plants that grow profusely, give the pharmacy the looks like an original forest. This subvert the dull atmosphere of a traditional pharmacy, and also turns health care into a healthier lifestyle.

As an unprecedented integration of three business types, drug display, dispensing experiments, and life experience, what connects them is a curvy copper corkscrew staircase, which makes people think of DNA double spiral structure in molecular biology. Countless molecule-like triangular holes are cut by laser on the stairs to create shadows which symbols scattered shadow of leaves acting as a salute to nature.

Waterfrom Design progetto farmacia Molecure
Just as the owner desired, Molecure Pharmacy not only gets rid of the fixed stereotype of Pharmacies, brings the three-generations traditional pharmacy a totally different look and improves the value of existence of Taiwan’s stagnant pharmacy industry, redefines the value of health, but also brings people who pay increasing attention to health a new space which integrates function, aesthetics, and experimental spirit.

Designer Waterfrom Design
Client Mr Liou
Location Taichung, Taiwan
Area 120 sqm
Materials cobbles, wood, perforated plates, acrylic, brick
Photos courtesy Kuomin Lee
Copyright Waterfrom Design

by AN shopfitting magazine no.144 ©


 

Share this article: