FOUR SEASONS Chocolate Shop.

FOUR SEASONS Chocolate Shop.

📅13 Ottobre 2015, 11:55

This project is developed its design concept around global architectural trends inspired from regional architectural tradition which has resulted in a sophisticated Chocolate Shop that successfully represents the Four Seasons brand, as well as the local environment.
Four-Seasons-chocolate-shop-BRN-architects

Chocolate By Four Seasons Hotels Bosphorus was designed to meet specific aesthetic and functional requirements. The client asked to create a space that would represent high quality boutique chocolates created by Four Seasons’ mastery. The result is spectacular, jewelry shop inspired design with glass island show cases combined with premium touch of covered wood and special designed wooden cooler units.
Four-Seasons-chocolate-shop-BRN-architects

Chocolate By Four Seasons Hotels Bosphorus is a design synthesis of east and west which referencing the western tastes of chocolate met with oriental flavors of Spice Bazaar which is served in this shop as well as its awesome Bosphorus location.

The design of this chocolate shop is drawing inspiration from the rich artistic and cultural heritage of İstanbul while, in equal measure, reflecting the lifestyles and expectations of international hotel guests today.
Four-Seasons-chocolate-shop-BRN-architects

The project includes two different parts. One part is Shop Area which is located at the ground Floor level of Four Seasons Bosphorus Hotel near by the famous jewelry brands shops. It has an island show case in the middle of the shop which perpendicular displays located at the edges. Also a welcome desk located in-front of the entrance behind the island showcase. Opposite edge of the perpendicular showcases an artistic wall has designed which has painting represents Istanbul Life on it.
Four-Seasons-chocolate-shop-BRN-architects

Second Part includes three separated spaces. All three spaces located in the basement floor of the hotel. Gurme Shop has planned to sell the prepackaged chocolates to the retail costumers of the hotel. The facade of the Gurme Shop was designed with brass framed transparent glass to show the multi-stored shelves. The workshop atelier and the gurme shop both have separated with a red glass wall express the feeling of the desire of the chocolate. In the workshop atelier, two island show cases welcomes and behind them an art wall designed with the combination of different textured hexagon Madlen chocolates geometry.

The right side of the atelier is tasting area which is surrounded by semi-classical wooden displays. An ottoman “talisman war caftan (robe) painting” is placing in the middle of these displays. On the left side of the geometric wall, kitchen is placed to produce chocolate. Five bar chairs are located in front of the kitchen area with a separation of 110 cm desk to allow chocolate cooking lessons for the workshop groups.
Four-Seasons-chocolate-shop-BRN-architects

Project name : FOUR SEASONS HOTEL CHOCOLATE SHOP
Architectural Office: BRN ARCHITECTS
Client : ASTAY GAYRİMENKUL YATIRIM ve TURIZM A.Ş.
Project Location : Istanbul / Turkey


 

Share this article: